aeterno.media is een jong bedrijf, maar met veel ervaring. Ons doel is het combineren van de technieken uit de broadcasting wereld én de nieuwe technieken op het gebied van live-streaming.

Binnen ons team hebben we de kans gehad om mee te werken aan vele projecten in Groningen. Denk hierbij aan het Bevrijdingsfestival, de Horecabeurs, en nog vele anderen.

Bart Snakenborg & Rick Dijkman – Foto door Myrthe Ensink

We zijn begonnen met aeterno omdat we merken dat er een gat in de markt zit tussen de traditionele tv, en de nieuwe vorm van livestreamen. We combineren nieuwe apparatuur en technieken om zo beelden te maken waar we trots op zijn.

Rick en ik hebben bij verschillende mediabedrijven stage gelopen, meegewerkt en klussen gedraaid. Van aftermovies tot een bioscoopfilm- alle kanten die je op kan met een camera hebben we ontdekt. De échte passie voor meercamera kwam uiteindelijk pas ongeveer vier jaar geleden, bij het Bevreidingsfestival Groningen. We kregen vanuit het Noorderpoort de kans om het vastleggen van de SENA Talent stage in eigen handen te nemen.

De regieset in opbouw

Beeld verzenden over glasvezel is een relatief nieuw idee. De afstanden die je er mee kan afleggen, de beeldkwaliteit en de snelheid van de kabel is niet te vergelijken met andere technologieën op de markt. Over glasvezel kun je hier meer lezen.

En dat is in grote lijnen ons verhaal. Nu zijn we op zoek naar uitdagingen binnen ons vakgebied – welke afstanden kunnen we bereiken, hoe kunnen we een productie precies zo vastleggen als de klant wil. Genoeg om over na te denken.